EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

Het stripalbum ‘Vechten voor vrede’ werd op indrukwekkende wijze gepresenteerd door de Koninklijke Landmacht tijden de herdenking van de Slag om de Schelde in Vlissingen.  Vanuit diverse vaartuigen voerden 23 militairen al schietend een aanval uit op het strand van Vlissingen en brachten het nieuwe stripboek ‘Vechten voor vrede’ aan wal. Na de geslaagde landing overhandigde Ridder Militaire Willems-Orde kapitein Marco Kroon het eerste exemplaar van ons stripalbum aan Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif. Deze overhandigde het vervolgens aan de Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman.

Zoals luitenant-generaal Mart de Kruif in zijn speech aangaf, niets ter wereld wordt zo duur betaald als vrede.  Al twee eeuwen lang zetten militairen van de Koninklijke Landmacht hun leven in voor vrede en veiligheid. Met bloed, zweet en tranen, maar ook humor, kameraadschap en opofferingsgezindheid vechten zij voor anderen. Een fantastisch thema dat prachtig is uitgewerkt in dit spannende stripverhaal over de geschiedenis van de Koninklijke Landmacht, door onze scenarist Jan Kragt en tekenaar Steve van Bael. Graag willen we jullie alvast een voorproefje geven met onderstaande trailer.

Het stripboek is te koop en bestelbaar bij de stripwinkels en betere boekhandel. Of rechtstreeks bij onze stichting Eureducation door een mailtje te sturen naar info@eureducation.nl. Voor een overzicht van al onze stripalbums klik op ALBUMS.

Categorieen: Front

Reageren niet meer mogelijk.

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments