EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

Op vrijdag 11 september werd het eerste exemplaar van het nieuwste stripalbum Willem I – koning van Nederland en België door Jan Terlouw in ontvangst genomen in het Nationaal Archief in Den Haag. Dit 10e stripalbum is met recht een mijlpaal voor stichting Eureducation. Een fantastisch getekend album over een bijna vergeten tijdperk, waarin Nederland en België één land waren. Je wordt meegenomen in de wereld van Koning Willem I, die keihard werkt aan een welvarende toekomst voor zijn nieuwe land. Krachtig en met visie, maar ook eigenzinnig en tegendraads, regeert koning Willem I het land als zijn bedrijf, tijdens de samenvoeging en scheiding van Nederland en België.

Het stripboek is ontstaan uit de samenwerking tussen de auteurs van Eureducation, Jan Kragt en Thomas Du Caju en het ANV en het Nationaal Archief. Het ANV brengt Nederlanders en Vlamingen samen om elkaar beter te leren kennen, de belangstelling voor elkaar te vergroten en de samenwerking te verbeteren. Het stripalbum betekent een extra verdieping van de tentoonstelling 24 uur met Willem, koning van Nederland en België in het Nationaal Archief. De net geopende tentoonstelling is te bezichtigen t/m 17 juli 2016. Een impressie van het nieuwe album krijgt u in de video trailer.

Het stripboek is te koop en bestelbaar bij de stripwinkels, betere boekhandels en webshops. Of rechtstreeks bij onze stichting Eureducation door een mailtje te sturen naar info@eureducation.nl.

Voor een overzicht van al onze stripalbums klik hier.