EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

In dit prachtig getekende stripalbum ontdek je hoe Curaçao en Nederland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog op george-madurobijzondere wijze met elkaar werden verbonden. En hoe een investering van een Curaçaose familie in het noodlijdende Nederland van de vijftiger jaren een impuls aan de Nederlandse economie gaf.  Je beleeft het intense leven mee van George Maduro, de jonge oorlogsheld uit Curacao, die zijn vrijheid en leven opofferde om anderen te redden. Vechtend voor volk en vaderland, maar ook lijdend in gevangenissen en concentratiekampen bleef hij vriend en vijand inspireren. Een spannend en mooi getekend verhaal over moed, opoffering en trouw van een jonge man wiens naam voor altijd voortleeft. 

De strip is verkrijgbaar in het Nederlands en in het Papiaments. Op Curaçao is de strip onlangs gepresenteerd en is daar aan schoolkinderen uitgereikt. In Nederland zal de strip naar 8.500 Nederlandse scholen worden verspreid.

Het stripboek is te koop en bestelbaar bij de stripwinkels, betere boekhandels en webshops. Of rechtstreeks bij onze stichting Eureducation door een mailtje te sturen naar info@eureducation.nl.’

 

Categorieen: Front

Reageren niet meer mogelijk.

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments