EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

In het bijzijn van tekenaar Steve van Bael en scenarist Jan Kragt werd het stripboek ‘de 9 levens van Van Bommel’ gelanceerd door het starten van een spectaculaire filmtrailer. ‘We zijn er heel trots op dat op ons nieuwste stripboek ‘De 9 levens van Van Bommel’ is gepresenteerd door Floris van Bommel tijdens de heropening van schoenfabriek van Bommel in Moergestel’, aldus tekenaar Steve van Bael en scenarioschrijver Jan Kragt.


‘We hebben ons best gedaan om de harde strijd om het voortbestaan van dit tot de verbeelding sprekende familiebedrijf op aansprekende wijze weer te geven. In het verhaal beleef je als lezer de intense successen en diepe dalen van 9 generaties die op het scherpst van de snede hun bedrijf moeten leiden. Je overleeft samen met hen wereldoorlogen en stakingen en investeert als anderen niet meer durven. Want ondernemen is vooruitzien, risico’s inschatten en creatief blijven. Maar ook kansen zien en durven doorgaan als de concurrentie aarzelt. Een instelling waar Nederland groot mee is geworden. Ontdek zelf het geheim van 9 generaties ondernemen.

Het stripboek verschijnt zowel in het Nederlands, als in het Engels en het Duits. In alle taaledities is een hardcover versie en een softcover versie verkrijgbaar. Het stripalbum is te koop en bestelbaar bij de stripwinkels en de betere boekhandel in Nederland of per e-mail via info@eureducation.nl.

Speciaal voor het onderwijs zijn bij het stripboek lespakketten ontwikkeld voor zowel het basisonderwijs/VO als MBO/HBO. Deze kunnen gratis worden gedownload via deze site. Klik daarvoor op de button bovenaan deze pagina met ‘onderwijs’. Het lespakket voor MBO/HBO kan ook via www.avans.nl worden gedownload.

Het stripboek is door stichting Eureducation ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Lectoraat Innovatief Ondernemen van Avans Hogeschool, European Educative Projects bv en Van Bommel. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Commissie uit het Lifelong Learning Programma Leonardo da Vinci.

Categorieen: Albums, Front

Reageren niet meer mogelijk.

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments