EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

De strip V-Bommen op Antwerpen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen. Het album werd onder de naam “Oorlogswonden” voorgesteld in het Stadhuis van Antwerpen door de schepen voor onderwijs Robert Voorhamme, voorzitter van het Vredescentrum Gilbert Verstraelen en auteur Marc Verhaegen.

Hoofdrolspelers in het verhaal zijn de twee tieners Lisa en Mathias. Het avontuur start in het Fort van Merksem, waar zij via een geheim luik een kistje ontdekken met nooit verstuurde brieven van gevangenen van Breendonk. Lisa en Mathias zijn geïntigreerd door het verhaal van een zekere Edward van Daele en gaan naar hem op zoek.

Hun zoektocht naar deze verzetsstrijder en ex-politieke gevangene loopt via de gemeenten Merksem, Deurne, Mortsel, Breendonk en Antwerpen. Zij komen veel te weten over de lotgevallen van de burgers van Antwerpen en omstreken tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk komen Lisa en Mathias in Dora terecht, een Duits concentratiekamp waar duizenden politieke gevangenen onder dwang en in mensonwaardige omstandigheden V-bommen moesten vervaardigen.

 

‘V-bommen op Antwerpen is verkrijgbaar in de boekhandels en stripwinkels in Nederland en België. Bestelbaar voor stripwinkels en boekhandels in Nederland bij Bv Van Ditmar, telefoon: +31 (0)20-5721650 e-mail: info@vanditmar.audax.nl

 

‘Oorlogswonden’ is de speciaal voor België gemaakte editie van het stripalbum V-bommen op Antwerpen. Het verhaal is exact hetzelfde gebleven, alleen de cover en de titel zijn aangepast. Onder de naam ‘Oorlogswonden’ is het album verspreid op scholen in België.

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments