EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

Als stichting Eureducation zijn we er trots op dat we met het stripalbum ‘Strijd tegen het Water’ zowel de historie als de nieuwste ontwikkelingen van dit oer-Hollanse onderwerp in stripvorm hebben kunnen weergeven. Want de strijd tegen het water hoort bij Nederland. Net zoals dijken, gemalen en polders horen bij de lage landen. Het is een strijd met intense tragedies in het verleden, zoals de vreselijke ramp van 1953 en tegelijkertijd met enorme hoogtepunten, zoals de bouw van de Deltawerken, maar waarin we niet alleen staan. Met landen als Engeland en Tsjechië wordt samen de strijd aangebonden tegen deze gezamenlijke vijand.

Een heel bijzonder gegeven dat door scenarist Jan Kragt en tekenaar Marc Verhaegen op indringende wijze is verwerkt tot een meeslepend verhaal. Historische feiten, verdriet, spanning en liefde vormen de ingrediënten tegen de achtergrond van grote overstromingen en internationale samenwerking in de strijd tegen het water.

Het stripalbum verschijnt zowel in het Nederlands, Engels als Tsjechisch en zal verkrijgbaar zijn in alle stripwinkels en de betere boekhandel in Nederland. Strijd tegen het water is het zesde stripalbum in de educatieve reeks van Eureducation.

 

 

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments