EurEducation

stichting voor educatieve en historische media

Eureducation verbreedt haar activiteiten. Op dit moment zijn we naast nieuwe educatieve stripalbums hard bezig met de ontwikkeling van andere aansprekende leermiddelen. Bijvoorbeeld, hoe krijg je jonge kinderen aan het schrijven? Welke onderwerpen spreken kinderen aan? Wat inspireert? Wat daagt uit?

Mijn Bladerboek (groep 4/5/6)

Het Zweedse onderwijs staat erom bekend kindgericht te zijn. Op de Zweedse school worden kinderen uitgedaagd om hun eigen mening te geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het idee van Mijn Bladerboek uit Zweden komt.

In nauwe samenwerking met een Nederlands-Zweedse docente en een Nederlandse illustrator is een uitdagend leermiddel ontwikkeld voor het Nederlandse Basisonderwijs.

Door te werken met krijgen de kinderen de mogelijkheid om te oefenen met geschreven taal. De opdrachten stimuleren om hun eigen
gedachten op papier te zetten.

In dit Bladerboek komen typisch Nederlandse gebruiken en gewoontes aan bod. Wanneer er gebeurtenissen plaatsvinden die de leerlingen erg bezighouden, wordt hier op ingesprongen, zoals bij Kerst en Koninginnedag. Onder meer wordt de kinderen gevraagd na te denken over het milieu of over etiquetten.

De schrijfopdrachten in mijn bladerboek zijn ontworpen vanuit de kerndoelen voor schrijfonderwijs in Nederland.

Het boek bestaat uit 32 opdrachten, voor iedere week één. De opdrachten zijn ingedeeld per thema. Het boek telt zes thema’s te weten: natuur, Nederland, feest, dit ben ik, avontuur en regels.

Bestelwijze
De bestelwijze is als volgt: U stuurt een e-mail naar info@eureducation.nl waarin u het aantal te bestellen Bladerboeken aangeeft, evenals uw naam, de naam van de school en het adres waar de bestelling naar toe kan worden gestuurd. Binnen tien dagen worden de bestelde Bladerboeken met bijbehorende nota bij u bezorgd. Graag verzoeken wij u dan om de nota per omgaande aan ons te voldoen.

Prijs
Eén bladerboek kost € 7,95 (inclusief 6% btw) + portokosten
Bij een bestelling van 20 bladerboeken en meer, is de prijs per stuk € 6,- (inclusief 6% btw) + portokosten.

De Wereld van Wijs

De Wereld van Wijs is een stout kinderboek vol grappige en tot de verbeelding sprekende gedichtverhaaltjes. Prachtig geïllustreerd door de begaafde tekenares Marthe Jonkers. Zowel de gedichtjes als illustraties bieden volop mogelijkheden om moeilijke onderwerpen op een gemakkelijke manier bespreekbaar te maken.

Het boekje kost EUR 12,50 (+ porto) 

Bestelwijze

De bestelwijze is als volgt: U stuurt een e-mail naar info@eureducation.nl waarin u het aantal te bestellen boekjes aangeeft, evenals uw naam en het adres waar de bestelling naar toe kan worden gestuurd. Binnen tien dagen worden de bestelde stripalbums met bijbehorende nota bij u bezorgd. Graag verzoeken wij u dan om de nota per omgaande aan ons te voldoen.

ISBN 978-94-91447-02-0 • Hardcover • 36 pagina’s in kleur

 

Phi, het geheim van het poollicht

Een geweldig lees- en doe-boek voor kinderen met vier bijbehorende bouwpakketten! Het boeiende lees- en voorleesverhaal met de fantastische tekeningen van schrijfster en illustrator Petra Jongeneel neemt volwassenen en kinderen mee naar Phi’s kleurrijke wereld. Je volgt Phi op haar reis door deze wonderlijke wereld waar techniek en natuur, overgoten met fantasie en avontuur, knutselpakket-pakket-loscentraal staan.

De tot de verbeelding sprekende tekeningen komen levensecht tot leven door de vier bijbehorende bouwplaten en knutselpakketten.knutselpakket-pakket-losknutselpakket-pakket-losknutselpakket-pakket-los
Want waar het verhaal eindigt, gaat het avontuur van ‘De wereld van Phi’ verder. Na het lezen bouwen de kinderen hun eigen wonderlijke wereld met de bijbehorende knutselpakketten en laten zich uitdagen door spannende proefjes, die je gewoon thuis of op school kunt doen.

Het lees- en voorleesboek (in hardcover) is te koop en bestelbaar voor €19,95 (inclusief 4 bouwpakketten) bij de betere boekhandel of rechtstreeks bij onze stichting Eureducation door een mailtje te sturen naar info@eureducation.nl. Kijk ook op www.dewereldvanphi

Speciaal voor het onderwijs is bij het boek een aansprekend lespakket ontwikkeld vol met technische proefjes. Voor scholen is het boek (in hardcover), inclusief gratis lespakket en 4 bouwpakketten te bestellen met de speciale scholenkorting. De kosten voor scholen bedragen €12,50 (inclusief lespakket en 4 bouwplaten per boek). 

Het ISBNnummer van Phi is: 978-94-91447-13-6
Onderstaand een voorproefje met de trailer van dit prachtige lees- en doe-boek.

Hoe overleef je een wereld zonder kleur? Omringd door Flieders in een betoverende, binnenste buitenwereld ontrafel je samen met Phi een wonderlijk geheim. Ondanks de gevaren die op de loer liggen maak je mysterieuze vrienden en ontdek je krachten die nog nooit zijn beschreven. Red jouw en alle andere levens op aarde en ontdek wat echt belangrijk is in een wereld, waar je altijd al wilde zijn…  De wereld van Phi!

About Us

Doelstelling van EurEducation is onder meer: Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis.

Recent Comments